Študenti pedagogickej školy v Levoči začali školský rok v nových priestoroch

03.09.2007 Levoča

Levoča 3. septembra (TASR) - Nový školský rok v nových priestoroch začalo dnes takmer 400 študentov Strednej pedagogickej školy (SPgŠ) v Levoči. Z objektu, ktorý v rámci reštitúcií vrátili cirkvi, sa po viac ako ...
Rekonštrukcia si vyžiadala bezmála 150 miliónov korún. Výsledkom je moderná škola výnimočná nielen architektúrou, ale aj účelným využitím vnútorných priestorov. Má viacero odborných učební, malú a veľkú telocvičňu, výtvarné priestory s vypaľovacou pecou a ďalšie.
Uvoľnené kasárne získalo mesto Levoča od ministerstva obrany a objekt ponúklo Prešovskému samosprávnemu kraju, aby pomohlo vyriešiť pretrvávajúci problém školy, ktorá doposiaľ sídlila v prenajatých priestoroch. Zrekonštruovanú budovu oficiálne odovzdali do používania v závere júna, ale študenti zasadli do lavíc prvýkrát až dnes.
Škola pripravuje učiteľky pre materské a vychovávateľky pre základné školy, pričom študenti prichádzajú do Levoče z celého východného Slovenska a sčasti aj zo stredného Slovenska. V budúcom školskom roku SPgŠ plánuje otvoriť nový študijný odbor - sociálny pracovník.
 

Vyberte región